Nadchodzi era Superfood

Żywności określonej mianem Fast Food nie trzeba chyba bliżej przedstawiać, na wyżyny popularności wzbiła się również żywność Slow Food. Coraz częściej przeglądając strony internetowe pojawia się tajemnicze hasło ‚superfood‚. Co oznacza i dlaczego jest super?

Pomimo tego, iż jesteśmy narodem konsumpcyjnym coraz świadomiej dokonujemy wyboru tego, co pojawi się na naszym talerzu. Do naszych koszyków w supermarkecie nie trafiają już przypadkowe produkty. Znajdujemy czas na dokładnie przeanalizowanie etykiet. Stajemy się stałymi klientami sklepów ze zdrową żywnością, bo właśnie tam chcemy znaleźć produkty naturalne i nieprzetworzone. Taka jest właśnie żywność Superfood – nieprzetworzona, będąca źródłem niezbędnych witamin i minerałów oraz kwasów Omega-3; zmniejszająca ryzyko zachorowań nie tylko na choroby nowotworowe, ale i inne stanowiące zagrożenie dla naszego zdrowia. Żywność Superfood charakteryzuje się właściwościami detoksykacyjnymi oraz  antyoksydacyjnymi. Produktów zakwalifikowanych do Superfood można wymieniać bez liku. My zaś przedstawimy te, które na co dzień polecamy naszym Klientom.

Zacznijmy od oczyszczania organizmu. Tu prym wiedzie MŁODY ZIELONY JĘCZMIEŃ –  prawdziwa bomba witaminowa. Koktajl z młodego jęczmienia dodaje energii i witalności. Ze względu na wysoką zawartość błonnika, polecany jest wszystkim, którzy toczą morderczą walkę z odchudzaniem. Młody jęczmień zaopatruje nasz organizm w witaminy i minerały.  Pozostając przy oczyszczaniu organizmu i kolorze zieleni, do Superfood zaliczymy też CHLORELLĘ i SPIRULINĘ, czyli nic innego jak algi morskie, znane z właściwości  oczyszczających organizm z metali ciężkich. Podobnie jak młody jęczmień, dostępne są w postaci proszku i tabletek. I tak będąc w temacie odchudzania i oczyszczania organizmu, na uwagę zasługują NASIONA CHIA, które usprawniają przemianę materii i są źródłem białka.

Kolejne miejsce w naszej krótkiej prezentacji zajmą JAGODY GOJI, zwane też owocami długowieczności. Dzięki zawartości antyoksydantów opóźniają procesy starzenia i zawierają dosłownie multum witaminy C. Warto więc zamienić kaloryczne przekąski podjadane w ciągu dnia  na kilka jagód goji. Właściwości antyoksydacyjnych nie brakuje też niepozornej CZARNUSZCE. Określana „złotem faraonów” zawiera kwasy tłuszczowe, szereg cennych witamin i minerałów. Do codziennej diety powinni wprowadzić ją alergicy i astmatycy. Działa też antybakteryjnie, antywirusowo i przeciwzapalnie.

W naszej ofercie produktów zaliczanych do Superfood, znajdziecie również: KOMOSĘ  RYŻOWĄ oraz AMARANTUS EKSPANDOWANY, który całkiem od niedawna zdobywa coraz szersze grono zwolenników. Podobnie jak pozostałe produkty, są bogate w antyoksydanty, kwasy Omega-3, witaminy i minerały, błonnik, ale co najważniejsze NIE ZAWIERAJĄ GLUTENU.

Może mało kto by się spodziewał, ale szeregi Superfood zasila dobrze wszystkim znane SIEMIĘ LNIANE. Siemię lniane zawiera witaminy z grupy B, minerały, nienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3 oraz błonnik, dlatego chętnie sięgajmy po nie ze względu na szerokie spektrum zastosowania.

Produkty Superfood są już powszechnie dostępne, dlatego zachęcamy do stopniowego wprowadzania ich do codziennej diety. Dzięki nim w naturalny sposób zadbasz o swój organizm i będziesz się cieszyć lepszym samopoczuciem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.